Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0595-572700 / 06-54377015
  • info@jokedeboerverzekeringen.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Lijfrente en kapitaalverzekering 

 

67 jaar en dan lekker genieten van het leven

Als u 67 jaar bent stopt u misschien met werken. Hoe ziet mijn pensioen er dan uit? U hebt dan vrije tijd en u wilt nog leuke dingen doen. Is dat mogelijk of heb ik een pensioengat?
Wij kunnen voor u berekenen hoe uw inkomen eruit ziet op uw 67e. Heeft u dan een tekort kunnen wij voor u berekenen wat een aanvullend pensioen kost.

Uw pensioendatum is nu de AOW gerechtigde leeftijd. Dat is op dit moment 67 jaar.

U kunt dan o.a. een lijfrenteverzekering  of een bankspaarlijfrente sluiten. U betaalt dan periodiek een bepaald bedrag of een eenmalige koopsom om tot een bepaald eindkapitaal te komen. De betaalde premie / inleg is van de belasting aftrekbaar wanneer u een pensioentekort heeft. Wij kunnen voor u berekenen welk bedrag voor u aftrekbaar is. Omdat de premie nu aftrekbaar is betekent dit dat op het moment dat u de periodieke uitkering ontvangt ook belasting moet betalen. Het voordeel is dat het belastingpercentage van het 1e schijf na 65/ 67 jaar lager ligt dan voor 65/67 jaar. De lijfrenteverzekering komt in Box1

Als u geen lijfrenteverzekering  of bankspaarlijfrente wenst kunt u ook vermogen opbouwen met een kapitaalverzekering. Dit is een levensverzekering waarbij u periodiek ook premie betaalt. Op de einddatum komt er een kapitaal beschikbaar. Dit kan een gegarandeerd kapitaal zijn. U kunt ook in een levensverzekering de premie gaan beleggen. U weet dan niet welk bedrag erop de einddatum vrij komt, dit is afhankelijk van het rendement. Deze verzekering komt in Box 3. Dit betekent dat u boven de vrijstelling vermogensrendementsheffing moet betalen.

Joke de Boer Verzekeringen & Hypotheken kan u uitstekend uitleggen wat de fiscale gevolgen zijn van een lijfrenteverzekering en een kapitaalverzekering.

Maak een afspraak met ons kantoor of kom gezellig langs.

U kunt ons bereiken via het tabje "contact" rechts op uw scherm.